Blogs

Kā radās "Burka"

Kopš 2018.gadā atvērām “Burku”, ir sakrājies tik daudz, ko gribētos pateikt, tāpēc radās doma izveidot blogu. Beidzot mēs to izdarījām!

Īsumā par to, kā un kāpēc radās beziepakojuma veikals “Burka”.

Jāatzīst, ka iepriekš es dzīvoju pavisam parastu dzīvi un īsti neaizdomājos par vidi. Protams, man patika tīra un sakārtota vide apkārt, bet pa lielam tas arī viss. Kad man piedzima meitiņa, mana dzīve apgriezās kājām gaisā, es sāku skatīties uz sevi it kā no malas, saprotot, ka tagad es esmu piemērs, un no mana piemēra ir atkarīgs tik daudz!

Kādu dienu, sēžot mājās ar bērnu, pasūtīju produktu piegādi uz mājām. Saņēmu 4 lielus maisus. Kad es pārkrāmēju maisu saturu savos trauciņos un burciņās, ieraudzīju, ka mana iepriekš tukšā miskaste nu ir līdz malām pilna, pilna ar iepakojumu. Iepakojums man nebija svarīgs un vajadzīgs, jo turēju to rokās labi, ja minūti. Atskārtu, cik daudz atkritumu radu no vienas tādas iepirkšanās reizes. :( Atmiņā atausa milzīgie atkritumu kalni, ko redzēju Indijā. Toreiz likās, ka tas ir kaut kas sirreāls, bet nesen dzirdēju, ka Getliņos vairs nav daudz vietas priekš mūsu atkritumiem, un būšot jādomā, ko ar tiem darīt...

Sāku domāt par to, kā es dzīvoju, cik daudz atkritumu es aiz sevis atstāju, un secināju, ka diemžēl diezgan daudz. Meklējot veidus, kā samazināt sevis radīto atkritumu daudzumu, uzzināju par Zero Waste jeb bezatkritumu filozofiju, vēlāk arī uzdūros Facebook domubiedru grupai “Zero Waste Latvija diskusijas”. Maziem solīšiem padarīju savu dzīvi videi draudzīgāku, mēģināju iepirkties bez iepakojuma, kas bija iespējams jau toreiz. Daudz ko bez iepakojuma vai savā trauciņā var iegādāties tirgū, specializētajos veikalos, piem., tēju, kafiju, garšvielas, bet man ar zīdainīti uz rokām apbraukāt visas šīs vietas bija ļoti grūti, nemaz nerunājot par ekoloģisko pēdu, ko es atstāju... Tā nu man radās doma apvienot visas šīs preces bez iepakojuma vienuviet, un es izveidoju Latvijā pirmo beziepakojuma preču veikalu “Burka”.

Sākām ar nelielu daudzumu sauso un beramo preču, bet pēdējo gadu laikā mūsu sortiments ir kļuvis diezgan plašs. Pie mums savā maisiņā, trauciņā vai burciņā var iegādāties miltus, pākšaugus, graudaugus, riekstus, žāvētus augļus, tēju, kafiju, garšvielas, makaronus, cepumus, saldumus, eļļas, sadzīves ķīmiju, ilgtspējīgus higiēnas un sadzīves produktus, saldētus vegāniskos burgerīšus, tofu, un daudz ko citu. Šobrīd nu jau vairāk kā 600 produktu!

Lielākajai daļai beziepakojuma veikala “Burka” produktu ir gari derīguma termiņi, tāpēc, saplānojot pirkumus iepriekš, pietiek iegriezties pie mums vien reizi pāris nedēļās vai mēnesī, lai nodrošinātu sevi ar ilgākam laikam nepieciešamajiem produktiem.

Par ko mēs rakstīsim šajā blogā? Par lietām, kas interesē mūs pašus - dalīsimies ar ieteikumiem, kā dzīvot videi draudzīgāk, atstājot aiz sevis pēc iespējas mazāk atkritumu, stāstīsim par precēm, ko pie mums var iegādāties, dalīsimies ar idejām un ēdienu receptēm, jo mums patīk ēst veselīgi un garšīgi.

Pieseko mums sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok vai pieraksties mūsu ziņu lapai, lai uzzinātu par jaunajiem bloga ierakstiem!

Vienmēr priecāsimies saņemt atgriezenisko saiti! Ja Tev ir ko teikt vai ieteikt, raksti: info@beziepakojuma.lv ;)

Ar zaļu sveicienu,
Marija
Beziepakojuma veikala “Burka” dibinātāja










Dalīties:

Vairāk

Rieksti Lasīt vairāk

Rieksti

Rieksti ir veselīgu uzkodu augšgalā. Kāpēc?

Rauga pārslas Lasīt vairāk

Rauga pārslas

Sierīga garša, neizmantojot piena produktus! Rauga pārslas - ne tikai garšīgi, bet arī ļoti vērtīgi.