Sastāvdaļas: zaļie griķi BIO kvalitātē.
Ražošanā nav izmantota termoapstrāde.
Ja griķus loba bez termoapstrādes, tie nezaudē dīgtspēju, saglabā dabisko zaļgano krāsu un īsto garšu.
Zaļie griķi paredzēti vārīšanai, diedzēšanai, kā arī tos var pievienot zupām un sautējumiem.
Zaļo griķu pagatavošana:
Attiecībā 1 pret 1,5 ņem zaļos griķus un ūdeni.
Uzvāra ūdeni, pievieno griķus un vāra ~12 min, liek vāku, lai uzbriest.
Vai
Ūdeni uzvāra, pieber griķus un pagaida, līdz ūdens atkal sāk vārīties. Pēc tam nogriež uguni, uzliek vāku un ļauj griķiem piebriest 20-30 minūtes.
Pēc saviem ieskatiem pievieno sāli, garšvielas, sviestu vai citas piedevas.
100g produkta satur:
Enerģētiskā vērtība 1437kJ/339kcal,
tauki 1,7g, tostarp piesātinātās taukskābes 0,4g,
ogļhidrāti 70,1g, tostarp cukuri 0,3g,
šķiedrvielas 3,7g,
olbaltumvielas 9,1g,
sāls 0,03g
Izcelsmes valsts: Latvija
Zirņu pagasta Z/S Bebri, Saldus nov.
Lai iegādātos, piem., 0,5 kg produkta, pievienojiet grozam 5 x 100 g produkta vienības (nepieciešamais produkta daudzums tiks iepakots papīra maisiņā).