Diedzēšanai

Trauks sēklu diedzēšanai

17,50 €
-
+
Nav pieejams

Burka diedzēšanai ir viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā mājās dažu dienu laikā iegūt gardus, uzturvielām bagātus dīgstus.

Iepakojumā ir stikla burka, īpašs uzskrūvējams vāks ar metāla sietiņu, keramikas pamatne un metāla statīvs.

Viegli lietotojama un piemērota dažādiem dīgstiem – atkarībā no dīgstu veida var atšķirties maksimāli diedzējamais daudzums un nepieciešamais laiks (skat. tabulu uz iepakojuma).

Pirmā diedzēšanas diena: mērcējiet sēklas diedzēšanas burkā 8-12 stundas - ieberiet sēklas, ielejiet vismaz ¾ ūdens un uzskrūvējiet vāku. Tad, saskalinot un pagriežot burku uz leju un uz augšu, pakāpeniski nolejiet ūdeni caur uzskrūvētā vāka sietiņu, šādi noskalojot sēklas un izvairoties no ūdens sakrāšanās burkas apakšā.
Novietojiet diedzēšanas burku statīvā, kas ievietots keramikas pamatnē – šādi ūdens, kas vēl ir burkā, iztecēs ārā uz pamatnes.
Diedzēšanas burku ir jānovieto uz līdzenas virsmas un jātur istabas temperatūrā (18-25°), izvairoties no tiešas gaismas un siltuma avotu iedarbības.

Turpmākās dienas: turpmākajās dienās diedzēšanas burku ir jāpiepilda ar ūdeni un pēc 1-2 minūtēm ūdens atkal ir jānolej. Tas ir vajadzīgs, lai burkā esošajām sēklām pietiktu mitrums un tās dīgtu ātrāk.
Skalošanu būtu jāveic vismaz divas reizes dienā (no rīta un vakarā) līdz pat dīgstu gatavībai un jebkad, kad sēklas burkā izskatā sausas. Tāpat kā pirmajā dienā, sakratiet sēklas pēc katras skalošanas reizes.

Dīgstu ievākšana: dīgsti augs ātri atkarībā no auga veida un istabas temperatūras.
Izņemti no diedzēšanas burkas, dīgsti ir gatavi ēšanai. Tos var uzglabāt ledusskapī, kur tie lēnām turpinās augt.