Sēklu diedzēšana ir neticami atalgojošs process, kas var pārtapt Tavā hobijā!
Sēklu diedzēšana rada prieku gan iesācējiem, gan cilvēkiem ar “zaļajiem pirkstiņiem” .
Asnu dīgšanas un augšanas vērošana ir tik aizraujošs process!
Dīgsti ir lielisks veids, kā pievienot ēdienreizēm garšu, uzturvērtību un krāsas.
Tie ir vitamīnu un minerālvielu avots, kas satur lielu olbaltumvielu daudzumu.
Dīgstos ir maz kaloriju un tauku, un tos ir viegli iekļaut savā uzturā.
Pievieno ēdienreizēm tekstūru un garšu! Ir zināms, ka dīgsti palīdz arī vielmaiņas uzlabošanā.
Ko es varu diedzēt?

Tu vari diedzēt dažādas sēklas, pākšaugus un graudus, piemēram, mung jeb zaļās pupiņas, lēcas, aunazirņus (turku zirņus), adzuki pupiņas, kvinoju, redīsus, zaļos griķus, brokoļus vai arī gatavos diedzēšanas sēklu maisījumus.
Dīgsti ir vienkārša un dabiska dīgšanas procesa rezultāts, ko var viegli veikt mājās apstākļos.
Sēklu diedzēšana, izmantojot diedzējamo trauku:

- Izskalo burku ar aukstu ūdeni un novieto to gaišā, siltā vietā. Izvairies no tiešiem saules stariem!
- Ieber sēklas burkā, noskalo ar ūdeni un nolej to. Vēlreiz pārlej ar tīru un vēsu ūdeni (3/4 no burciņas), uzskrūvē vāku un mērcē 8-12h.
- Kad sēklas izmērcējušās, nolej ūdeni caur sietiņu-vāku un vēlreiz noskalo. Tad apgriez burku otrādi un novieto to leņķī, lai ūdens notecētu.
- Turpmākās dienas atkārto procedūru - noskalo un nolej - no rīta un vakarā.
!Dīgšanas procesā seko līdzi, vai sēklas nekļūst glumas vai nesāk pelēt!
Cik ilgi jādiedzē?

Atkarīgs no izvēlētajām sēklām vai graudiem - katram ir savs dīgšanas ātrums,
bet vidēji pāris nedēļas.
Kad asni sasnieguši vēlamo izmēru - ņem tos ārā no burkas un ēd nost!
Tos vari uzglabāt ledusskapī, kur tie lēnām turpinās augt.
Vari dīgstus pievienot salātiem, sviestmaizēm un pat smūtijiem - ļaujies iztēlei!
Diedzēšana ir ļoti vienkārša un aizraujoša nodarbe, kurai vari arī piesaistīt bērnus!
Šis process radīs prieku un gandarījuma sajūtu, kad ar katru dienu asniņš kļuvis arvien lielāks un zaļāks!
Īstens dabas brīnums Tavā virtuvē.