Graudaugi, pākšaugi

Speltas kviešu manna BIO, 100g

Ražots Latvijā
Eco
0,55 €
-
+

Speltas kviešu manna, kas ražota tepat Latvijā no speltas kviešiem, kas audzēti bez ķīmiskām vielām un pesticīdiem. 

Speltas kviešu manna ir lielisks šķiedrvielu, olbaltumvielu un minerālvielu avots, kas palīdz uzturēt veselīgu dzīvesveidu.

Sastāvdaļas: 100% bioloģiski audzēta speltas kviešu manna

Speltas kvieši, pazīstami arī kā plēkšņu kvieši, ir īpaši ar vairākām unikālām īpašībām:

  1. Vēsture un izcelsme: Speltas kvieši ir viena no senākajām kviešu sugām, kas audzēta jau aptuveni 5000 gadus. Tie bija nozīmīgi no bronzas laikmeta līdz viduslaikiem un šobrīd piedzīvo uzplaukumu veselīgās pārtikas kategorijā

  2. Uzturvērtība: Speltas kvieši satur vairāk olbaltumvielu, šķiedrvielu, minerālvielu un vitamīnu nekā parastie kvieši. Tie ir īpaši bagāti ar dzelzi un nātriju, kas ir svarīgi veselīgai asinsritei un muskuļu darbībai 

  3. Izturība: Šie kvieši ir ļoti izturīgi pret slimībām un kaitēkļiem, tāpēc tos nav nepieciešams miglot ar ķīmiskām vielām. Tas padara tos par piemērotu izvēli bioloģiskajai lauksaimniecībai 

Garša un tekstūra: Speltas kviešiem ir bagātīga, riekstaina garša un nedaudz košļājama tekstūra, kas tos padara par iecienītu izvēli maizes, makaronu un citu izstrādājumu pagatavošanā

Lai pagatavotu speltas kviešu mannu, sekojiet šiem soļiem:

Sagatavošana:

    • Noskalojiet speltas kviešu mannu zem auksta ūdens, lai noņemtu jebkādus piemaisījumus.

Vārīšana:

    • Katlā uzkarsējiet 1 litru ūdens vai piena (atkarībā no jūsu vēlmēm).
    • Kad šķidrums sāk vārīties, pievienojiet 200g speltas kviešu mannas, nepārtraukti maisot, lai izvairītos no kunkuļiem.
    • Samaziniet uguni un turpiniet vārīt uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes, līdz manna ir mīksta un sabiezējusi. Laiku pa laikam maisiet, lai manna nepiedegtu.

Garšvielas un papildinājumi:

    • Pievienojiet šķipsniņu sāls un cukura pēc garšas.
    • Ja vēlaties, varat pievienot sviestu, medu, augļus vai ogas, lai bagātinātu garšu.

Pasniegšana:

    • Kad speltas kviešu manna ir gatava, noņemiet to no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist.
    • Pasniedziet siltu ar jūsu izvēlētajiem papildinājumiem.

 

Uzturvērtība (uz 100g):

  • Enerģētiskā vērtība: 343 kcal
  • Olbaltumvielas: 13g
  • Ogļhidrāti: 71g
  • Tauki: 3g
  • Šķiedrvielas: 10g


Ražots Latvijā

ZS Bebri, Zirņu pagasts

Lai iegādātos, piem., 0,5 kg produkta, pievienojiet grozam 5 x 100 g produkta vienības (nepieciešamais produkta daudzums tiks iepakots papīra maisiņā).